Artikel om programmet i DN [klicka]
Pressmeddelande 2009-03-13

// bildtext: // Frilansmusikern och kompositören Tobbe Fall porträtteras i ett timslångt program i Sveriges Radio P2 söndag 22/3 kl 14.00. /foto: Mats Lundgren

Tobbe Fall - musikerporträtt
22 mars 2009
- Specialprogram om gitarristen och frilansmusikern Tobbe Fall.

Måste man älska allt man gör eller uppväger stunderna av sann kärlek till musiken det andra gnetet?

I programmet ”Finlir med Fall” porträtteras musikern Tobbe Fall där han själv får all uppmärksamhet för en gång skull. Vi möter åsikter och funderingar hos en flitigt anlitad musiker som till vardags antingen förstärker andras karriärer eller också gör underhållningen mer välspelad.

Tobbe Fall är frilansmusiker sedan 20 år. Han anlitas ofta i TV-, live-, musikal- och turnésammanhang. Skarpsynta har i år kunnat se honom i orkesterdiket i TV4:s underhållning ”Let's dance” parallellt med att han spelat gitarr på scen bakom Brolle i musikaluppsättningen ”Buddy Holly story” på Göta Lejon i Stockholm.

Vi får inblick i hur rockmyten ter sig i ett vardagsperspektiv. Är alla kändisar divor? Vilka är roligast att jobba med? Vad säger artister som Lena Ph, Charlotte Perelli och Pernilla Wahlgren innan de går upp på scenen om; hur ösigt får det bli? Och måste man hålla näbben om saker skvallerpressen kan går över glödande kol för att lägga vantarna på?

”Frilansmusikern är den sanna diplomaten”, menar Tobbe. ”All oenighet i andras musikaliska sammanhang måste gå att lösa och det på smidigast möjliga sätt. Och så sker faktiskt, eftersom det måste.”.

Under en timme möter vi denna av musik besjälade person i ett program producerat och presenterat av journalisten Mats Lundgren, som nyligen gjorde ett porträtt på Per Tjernberg i samma programserie. Under 1980/90-talen producerade han även P3-program som Bank och Cult Strip, medverkade i Bommen och P2:s Spräckel (Klingans föregångare), Lennart Wretlinds Safari m.m. Han var även en av grundarna till tidningen Schlager.


"Finlir med Fall - ett porträtt av frilansmusikern Tobbe Fall"
Sänds i P2-serien ”Om Musik” söndag 22/3 kl 14.00, med repris 24/3 kl 12.30

Högupplöst foto kan begäras via mejl: mats AT powerspot.se (byt AT mot @)

Fri bildanvändning enbart i samband med referens till programmet.

Pressmeddelandet
Tobbes artistmedverkan/ diskografi
Programmets spellista
foto copyright Mats Lundgren
foto copyright Mats Lundgren
Högerklicka på resp. bild för att ladda hem högupplöst foto.
Bilderna får endast användas fritt i samband med text om programmet. I övrigt krävs tillstånd från resp. upphovsman.

Villkoret gäller även den PDF-fil på Magnus Sälls intervju med Per i tidningen Lira - enbart för bakgrundsfakta.

"Om FN styrdes av frilansmusiker fanns det inga krig"

Trailer 30sek sönd 22 mars [klicka]
Trailer 30 sek tisd 24 mars [klicka]
lyssna